Wednesday, December 26, 2012

ΥπερΔι@ύγεια: Τώρα και backup των αποφάσεων της Δι@ύγειας

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Δι@ύγειας είναι ότι πολύ συχνά το site δεν είναι διαθέσιμο. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά: http://www.inews.gr/63/epese-i-diavgeia.htm , http://news247.gr/eidiseis/sthles/paratypos/epese_h_diaugeia.2012444.html).

Τα προβλήματα αυτά όντως είναι αρκετά συχνά και εξηγούνται αν λάβουμε υπόψη τον μεγάλο αριθμό χρηστών, των μεγάλο όγκο των δεδομένων και την πολυπλοκότητα του συστήματος, καθώς επίσης και την δεδομένη αποδοτικότητα των ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών που διαχειρίζονται την Δι@ύγεια :)

Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν πολλούς δημοσίους υπαλλήλους (και όχι μόνο) που χρησιμοποιούν την Δι@ύγεια καθώς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα για να κάνουν την δουλειά τους.

Η ΥπερΔι@ύγεια έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα κάνοντας backup των αποφάσεων της Δι@ύγειας.

Από σήμερα, η ΥπερΔι@ύγεια αποθηκεύει αντίγραφα των πιο πρόσφατων αποφάσεων της Δι@ύγειας και δίνει την δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση όταν η Δι@ύγεια δεν λειτουργεί. Έτσι, στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης στην ΥπερΔι@ύγεια θα δείτε πως σε πολλές εγγραφές θα υπάρχει ένα link με τίτλο "Αποθηκευμένο PDF" που δίνει πρόσβαση στο αποθηκευμένο αρχείο.

Το πρόβλημα για την ώρα είναι ότι λόγο του μεγάλου όγκου των δεδομένων, δεν είναι δυνατό να αποθηκευτούν όλα τα δεδομένα της Δι@ύγειας αλλά μόνο αυτά των τελευταίων μηνών κάθε φορά.